Börje Hansson

Börje Hansson

Börje Hansson har producerat film sedan 1983, varit VD och producent på Filmlance, dramachef på Metronome och produktionschef på Svensk Filmindustri. Börje utbildade sig på Dramatiska Institutet och har arbetat som ljudtekniker, klippare, manusförfattare och producent. Förutom spelfilmer har Börje producerat ett stort antal reklamfilmer, varav flera vunnit internationella priser. Han har även producerat flera musikvideor, bland annat med ABBA.1988 grundade han Filmlance International AB som han drev tillsammans med Lars Blomgren. Idag ingår Filmlance i Metronome-koncernen.

Börje Hansson har varit ordförande i Föreningen Sveriges Filmproducenter (numera FTVP) åren 1999-2004, ordförande i Filmproducenternas Rättighetsförening (FRF) samt ordförande i Filmbranschens Samarbetskommitté. Därutöver arbetar han även med internationella uppdrag, och är bl.a. ledamot i Executive Committee i den internationella producentfederationen FIAPF där han också är Vice President/Europe. Han sitter också i styrelsen för det internationella  collecting society AGICOA.

Klicka för filmografi


Paolo Vacirca

Paolo-liten.jpg

Paolo Vacirca är verksam som dramaturg och manusförfattare för film och teve (Hypnotisören i regi av Lasse Hallström, Hotell Gyllene Knorren i regi av Mikael Syrén, Abomination i regi av Yam Laranas m.m). Han började med manusutveckling på Filmlance, blev sedan utvecklingsansvarig på Svensk Filmindustri där han arbetade i flera år. När Paolo inte hjälper andra med manusutvecklingsarbete, skriver han fortfarande själv filmmanuskript. Sedan 2013 är han delägare i Bright Pictures där han arbetar som utvecklingschef. Paolo är dessutom en uppskattad föreläsare i dramaturgi, och har bjudits in av bland andra Gotlands folkhögskola, Örebro universitet och Forsbergs.

Klicka för filmografi


Fredrik Cederlund

FredrikCederlund_BMP.jpg

Fredrik Cederlund är entreprenör och har varit delaktig i uppstarten av ett tiotal bolag. Senast kommer Fredrik från IT-branschen där han arbetade med Business Intelligence.

Sin korta tid inom filmbranschen till trots är Fredrik redan djupt engagerad i pågående filmprojekt och medverkar i den kreativa processen. I förlängningen kommer Fredrik i allt större utsträckning ta över bolagets administrativa ansvar och utveckla nya affärsmodeller.

Sedan 2018 är Fredrik även delägare i Bright Moving Pictures Sweden AB.

Bright Moving Pictures Sweden AB